Publicatie

Lichtgewicht bouwmethode Huis Cats

Huis Cats is ontstaan door een lichtgewicht staal constructie te plaatsen op een eenvoudige kantoorbungalow. Lichtgewicht betekent hier letterlijk lichtgewicht en tot de laatste kilo, daar de bestaande fundering nauwelijks extra gewicht kon opvangen. Om gewicht te sparen en om het uitzicht te benutten is de open living op de verdieping gesitueerd en bevinden de slaapkamers, hal en berging zich op de begane grond. Gezien het gegeven dat aan de achterkant van het huis de tuin smal is, zodat er buiten weinig privacy is, heeft de woonverdieping een ruim terras gekregen en is er op het dak een tweede buitenruimte gemaakt. Vanaf deze buitenkamer heeft men een wijds uitzicht op een historische molen en op de sportvelden.

De materiaal behandeling is sober en puur: een verzinkte staalconstructie in het zicht, aluminium gevels en een houten terras. Binnen de staalbetonvloer en het verzinkte stalen plafond in zicht. Het toegevoegde volume is in essentie een eenvoudige “doos”, de transformatie is evident. Door de plaatsing van de doos, de ontsluiting en oriëntatie is er een grote gedifferentieerde ruimtelijkheid ontstaan.

Zie ook
De Architect 
Architectenweb