Publicatie

Green Island Kuwait City

Green Island is een van de drie locaties waarvoor Archipelontwerpers een ontwerp heeft gemaakt in Kuwait City. Samen met Kow International werkte we ook aan het Khiran resort en Entertainment City. Alle drie zijn het locaties aan de kust en voor alle drie werden speciale thema’s ontwikkeld zodat er plekken met een sterke identiteit ontstonden.

Green Island is een artificieel eiland dicht bij het centrum van Kuwait City. Deze unieke positie hebben we benut door de openbare ruimte te ontwerpen als een groot park met zicht op zee en stad. Het park is zo ontworpen dat er veel mogelijkheden ontstonden om in de schaduw en te recreƫren.

We hebben gezocht om plekken te ontwerpen waar we op een natuurlijke wijze verkoeling konden introduceren via fonteinen, water gordijnen en beneveling van publieke ruimtes. Daarnaast hebben we een route van gaanderijen en met planten begroeide paviljoens en follys ontwikkeld. Naast al de leisure activiteiten hebben we een multi media bibliotheek ontworpen die voorzien is van speciale discovery activiteiten voor kinderen en voorzien is van een speciale augmented reality experience.

Zie ook
Architectenweb