Publicatie Video

Kaviaarhuis | Kantoor en appartementen

Tussen authentieke havengebouwen, eigentijdse horeca en met uitzicht op zee, bevindt zich het Kaviaarhuis te Scheveningen aan de Dr. Lelykade. Dit 6 verdiepingen tellende pand bestaat uit riante appartementen gebouwd met een parkeergarage. Op de bovenste verdieping bevindt zich een penthouse met een ruim dakterras dat via een wenteltrap te bereiken is. 

Het bovenste gedeelte van het Kaviaarhuis is qua omvang en qua hoogte vergelijkbaar met de penthouses boven op de Nautilus. Door een verschil aan te brengen in materialisering en door het uitkraging van de bovenste twee verdiepingen is in de opbouw van het Kaviaarhuis een secuur ontstaan waarmee het ritme van de nautilus en de Havenmeester wordt doorgezet in het Kaviaarhuis ter verlening van de ‘stepping stone strategie’.

De buitengevel heeft een extra lange steen in drie kleuren als metselwerk. Verder zijn de gevels bekleed met grote keramieke tegels van Porcelanosa in een witte uitvoering. Kozijnen van blank geanodiseerd aluminium en veel glas zorgen voor een optimale beleving tussen binnen en buiten. De ruime balkons en terrassen zijn afgewerkt met houten vloeren en glazen plafonds. Voor alle materialen is rekening gehouden met de locatie aan zee zodat beperkt onderhoud nodig is in de toekomst.

Dakor en Rederij Groen zijn de opdrachtgevers en de onstructeur van het project is ingenieursbureau Buro Broersma en de aannemer is BAM.

Zie ook:
Architectenweb
Homify