Eco-Stack Buildings

Een Eco-Stack Building bestaat uit een geïntegreerd ontwerp van een Ecovat (100% duurzame warmte & koude voorziening) in de bodem en hierboven op een multifunctionele (landmark) draagstructuur geschikt voor diverse typologieën woningen en (multifunctionele) bedrijfsfuncties.

De onderliggende constructie van het Ecovat dient als thermische seizoensopslag van warmte en koude. Door maat en schaal is het Ecovat 90% efficiënt over een periode van 6 maanden (van zomer naar de winter) en geschikt voor minimaal 750 tot 8000 woning(equivalenten) en kan daarmee een groter omliggend gebied verduurzamen (van gas losmaken). Daarnaast dient het als fundering voor de draagstructuur erboven. Deze kan variëren van 4 tot 25 lagen.

Deze structuur kan ingevuld worden met woningen in diverse configuraties: small, medium, large appartementen, stadswoningen op de begane grond en op het dak dakvilla’s in het groen. De plint kan bestaan uit winkel-  en/of bedrijfsruimten en de verdiepingen kunnen ook als werkruimte ingevuld worden.