Beheerdersgebouw Oranjeplein

De locatie van het gebouw is het Oranjeplein in de Schilderswijk in Den Haag. Met de herinrichting van het plein door de Gemeente Den Haag in samenwerking met de buurtbewoners wilde men een nieuw beleid initiëren voor de openbare ruimte van de wijk. Het gebouw voorziet in een opslagruimte, een werkplaats om kinderfietsen te repareren, een openbaar toiletten en een koffiezitplek voor de beheerders.

Het gebouw heeft een gesloten lijf met een zinken huid (de berging) en een ronde glazen kop van waaruit de beheerders het plein kunnen overzien. De grote luifel zorgt ervoor dat bij slecht weer de kinderen kunnen schuilen. De grote luifel functioneert niet alleen als ‘paraplu’ voor de kinderen maar ook als parasol om directe zoninstraling van de glazen cockpit tegen te gaan.

Zie ook 
Architectenweb